تحولات منطقه

۱۲ آبان ۱۴۰۰ - ۰۷:۵۲
کد خبر: ۷۷۵۴۶۷

شاید بتوان توجیه کرد که سفیر کره جنوبی می‌خواسته دست خالی به بیمارستان «آتیه» نرود، اما توییت توهین‌آمیز سفارت کره در تهران را نمی‌توان توجیه کرد؛

حاتم بخشی کره‌ای!
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

توییتی که «اهدای ۲هزار ماسک» را برای «کمک به غلبه ملت ایران بر کووید ۱۹» دانسته بود! توییت سفارت کره و تصویر عکس یادگاری سفیر کره با کارتن ماسک و حضور عوامل بیمارستان به حدی واکنش‌برانگیز بود که حتی خود سفارت کره جنوبی هم مجبور به توضیح مجدد شد! و در حساب توییتری خود با ارائه توضیحاتی تلاش کرد به انتقادها درباره اهدای ۲هزار ماسک به بیمارستانی در تهران واکنش نشان دهد.

هر ماسک ۹۶۰ میلیون تومان!

در این ارتباط، سفارت کره جنوبی در توییت خود و در واکنش به انتقادهای صورت گرفته گفت: «دوستی ایران و کره ۶۰سال قدمت دارد. کره برای حمایت از ایران در امور پناهندگان افغانستانی به ایران معادل ۲۷ میلیون دلار کمک کرد و همچنین با کمک حدود ۸ میلیون دلاری در مبارزه با کووید از ایران حمایت کرد که شامل یک میلیون واکسن آسترازنکا، یک میلیون ماسک و کیت‌های پی سی آر است». جالب اینکه همین توضیحات هم با واکنش منفی و شدید کاربران از طیف‌های مختلف اصلاح‌طلب، اصول‌گرا و عدالتخواه مواجه شد؛ آن‌ها از کره جنوبی خواسته‌اند به ‌جای این حاتم‌بخشی‌های مضحک و توهین‌آمیز، میلیاردها دلار بدهی نفتی خود به ایران را بپردازد. یک کاربر فضای مجازی با حساب و کتاب جالبی به بیش از ۷ میلیارد دلار پول بلوکه شده ایران در حساب‌های کره جنوبی اشاره کرده و نوشته: «۷ میلیارد دلار، سودش با نرخ یک درصد می‌شه ۷۰ میلیون دلار یعنی هر ماسک اهدایی کره میشه ۳۵هزار دلار اگر دلار ۲۷هزار و ۵۰۰ تومان محاسبه کنیم یعنی هر ماسک برای ایران ۹۶۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان آب خورده!»

علیرضا سلیمی، عضو هیئت رئیسه مجلس هم در نشست دیروز پارلمان به این نکته اشاره کرد و گفت: کره جنوبی ۷ میلیارد دلار پول بلوکه شده ما را پس بدهد، با سود روزانه‌اش می‌توانیم روزانه میلیون‌ها ماسک و واکسن تهیه کنیم. به گزارش مهر نماینده مردم محلات در تذکر شفاهی خود درباره هدیه توهین‌آمیز سفیر کره جنوبی به ایران گفت: کره جنوبی نمی‌تواند اعتبار از دست رفته خود را این ‌گونه بازسازی کند، آن‌ها باید اثبات کنند یک کشور مستقل هستند و به تعهدات خود پایبندند. توییت عبدالله گنجی، مدیر مسئول روزنامه جوان هم از واکنش‌های جالب به توضیحات سفارت کره جنوبی بود؛ او زیر توییت اهدای ۲ هزار ماسک با کنایه به تبعیت سئول از تحریم‌های ضدایرانی نوشت: «بررسی کنید ببینید رضایت‌نامه از والدین (آمریکا) آورده یا بدون اجازه چنین کرده است!» یکی دیگر از کاربران هم به همین مسئله اشاره کرده و نوشته است: «جایی نبوده که کره در مقابل آمریکا از مردم مظلوم ایران حمایت کرده باشد! همیشه کره جنوبی مستعمره‌ آمریکا بوده و استقلال سیاسی نداشته است».

اما رسانه‌ها هم در حد گسترده‌ای به این موضوع واکنش نشان دادند؛ نکته عجیب عدم موضع‌گیری رسانه‌های اصلاح‌طلب بود؛ تا جایی که به ‌جز مردم‌سالاری، هیچ روزنامه دیگری این واقعه را در صفحه نخست خود منعکس نکرد. این در حالی است که رسانه‌های این جریان در ماجرای توضیحات سفیر چین درباره کرونا که به‌ مراتب ابعاد و اهمیتی کمتر از توهین کره‌ای‌ها داشت، حملات بی‌سابقه‌ای انجام دادند. در روزنامه‌های جریان اصول‌گرا نیز جوان و وطن امروز به ترتیب از تیترهای «وقیح و حقیر مثل سفیر کره جنوبی» و «خیریه دزدها» استفاده کردند. پایگاه خبری جهان‌نیوز هم این توهین را نشانه‌ای از یک پروژه در تحقیر ایرانیان دانست و تأکید کرد باید با کره‌جنوبی برخورد قاطع‌تری شود.

مقصران چه کسانی هستند؟

به نظر می‌رسد توهین سفارت کره جنوبی، مقصران متعددی دارد؛ نخستین مقصر، مسئولان خطاکار بیمارستان آتیه هستند که پس از اطلاع از ماهیت هدیه، حاضر به گرفتن عکس یادگاری با سفیر کره و بازی در پروژه او شدند. این هدیه یا باید پس فرستاده می‌شد و یا همان‌ جا با چند هزار ماسک اضافه به عنوان هدیه به مردم کره، رسانه‌ای می‌شد. مقصر دوم این ماجرا، مسئولانی هستند که در سال‌های اخیر به سفارتخانه‌های خارجی جرئت چنین جسارت‌هایی را داده‌اند؛ اگر پیشتر با عوامل عکس یادگاری با هواپیمای برجامی یا سلفی حقارت‌آمیز نمایندگان با موگرینی برخورد می‌شد، این میدان به چشم‌بادامی‌ها داده نمی‌شد که با آبروی ملت ایران بازی کنند. در پایان هم مسئول اصلی، وزارت خارجه است که باید اشتباه محاسباتی مقامات دیپلماتیک کشورهای دیگر را اصلاح کند تا باب تکرار این خطاها بسته شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.